Over ons

Automatisering van uw meldkamer is ons op het lijf geschreven.

Al snel na de start van ons bedrijf in november 1980, mochten we de eerste meldkamer van een beveiligingsbedrijf uitbreiden met een computer, die de lastige taak van het aflezen van de printrol van de alarm ontvangers automatiseerde en daarmee de foutenkans sterk verminderde.
Het was de tijd van de eerste micro computers, nog voordat IBM zich er mee bemoeide en de PC populair maakte. Deze combinatie van een combinatie van een kaartenbak (database) systeem met een autonome uitlezing van een (communicatie-) apparaat was voor die tijd erg gewaagd, maar zette wel de trend naar hetgeen nu voor een meldkamer als normaal wordt ervaren.
 
Na een paar tussenstappen met technische projecten in de industriële automatisering, realiseerden wij een paar jaar later ons eerste “full scale” meldkamer systeem. De uitrusting was voor die tijd niet misselijk met een dubbel opstelling van computers met 8 (Z80) processoren waar 6 terminals tussen geschakeld konden worden voor centralist werkplekken.
Het huidige meldkamer systeem is in de jaren geëvolueerd vanaf die basis tot een uiterst stabiel platform. Met onze multi-master configuratie zetten we een zeer gebruikers vriendelijk systeem neer met een extreme betrouwbaarheid.
 
In de grijze oudheid waren wij ook de bedenkers van de beveiliging via Data Net, wat later verder ontwikkeld werd tot DigiAccess.
Voor de ontvangst van de meldingen vanuit DataNet ontwikkelden wij onze eerste ontvanger. Nadat de lijnverbinding naar een van de eerste operationele aansluiting binnen een paar weken opgegraven werd, ging de uitrol van deze nieuwe manier van beveiligen snel.
Deze eerste vaste lijn emulatie via een geschakeld netwerk luidde het einde van de tot op dat moment gebruikelijk vaste lijn verbindingen voor hoog risico objecten in.
 
De opkomst van ISDN gaf de mogelijkheid om ook op geschakelde telefoonverbindingen digitaal te communiceren, en dat leverde naast een aantal kleurrijke verhalen ook een nieuwe ontvanger op voor deze techniek.
Zowel de DataNet als de ISDN ontvangers zijn ondertussen uitgefaseerd, maar daar hebben we de huidig IP technologie voor teruggekregen.
Onze SNIP IP ontvanger wordt nog steeds zeer actief verder ontwikkeld om uw meldkamer van optimale IP ontvangst te voorzien.
 
In al die jaren hebben wij een gedetailleerd inzicht verworven in het functioneren van een meldkamer en de evolutie die in elke meldkamer plaatsvindt. Vandaar dat wij er van overtuigd zijn dat wij ook voor uw meldkamer het verschil kunnen betekenen.